Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Rejseberetning – Drama Langs Ishavet (9. feb) Præstø lokalafdeling

09/02/23 @ 19:00H:i21:00

Drama Langs Ishavet – på sporet af den glemte krig i Finnmark i Norge
Rejseberetning ved antropolog Ivan Bæhr

De dramatiske begivenheder under 2. verdenskrig trækker spor i landskabet og i mennesker i Finnmark i det nordligste Norge. En voldsom historie, som sikkert de færreste herhjemme kender til, og en historie som i årtier blev fortiet i Norge.

Aftenens beretning tager udgangspunkt i en række nedslag i områdets historie og sporene efter de voldsomme begivenheder, som jeg har mødt på min rejse gennem landet fra Kirkenes ved grænsen til Rusland i nord til Oslo-fjorden i syd.

Kirkenes blev befriet af den Røde Hær 25. okt. 1944, og under mit ophold i området for et år siden fornemmede man klart det særlige forhold til nabolandet. Et forhold, som ændredes drastisk efter Ruslands invasion af Ukraine. Den nye situation i Europa efter invasionen af Ukraine sætter historien i vores nabolande under 2. Verdenskrig i nyt lys.

Fotoet er af det sovjetiske Ilusjin-jagerfly, der blev skudt ned og nødlandede under kampene i dagene op til befrielsen af Kirkenes 25. oktober 1944 – det står i dag på ‘Grenselandsmuseet’ i Kirkenes.

Pris for foredrag, kaffe/te, kage/frugt:
NORDEN medlemmer: 50kr,
Gæster: 60kr.

Detaljer

Dato:
09/02/23
Tidspunkt:
19:00H:i21:00
Begivenhed Kategori:

Sted

Jungshoved skole
Jungshovedvej 46
Præstø, 4720
+ Google Maps
da_DKDanish