Nordiske sundhedsministre erkender behovet for fælles beredskab

09-09-20 Esben Ørberg 0 comment

Det er måske ikke ligefrem den nordiske sundhedsunion, som Foreningen Norden taler varmt for. Men det begynder at ligne noget: De nordiske sundhedsministre har nu aftalt fælles nordisk fokus på forsyningssikkerhed, fx når det handler om lægemidler, men også mere bredt inden for hele sundhedsområdet er der ønske om mere samarbejde. Se her hvad den danske sundhedsminister har erkendt efter konsultation med sine nordiske kolleger:

https://www.norden.org/da/news/global-sundhedskrise-kalder-paa-nordisk-samarbejde

Allerede midt i juni argumenterede Foreningen Norden for øget nordiske sundhedskoordination.

Foreningens formand Marion Pedersen kaldte ligefrem fraværet af koordination for et alvorligt problem for nordisk samarbejde.

– Krisen har også vist os, hvor vigtigt det er at have effektive beredskabsplaner, som kan sikre stabil produktion og distribution af medicin og værnemidler. Derfor må det politiske samarbejde i Norden op i gear igen, og en form for sundhedsunion indebærer store fordele økonomisk og socialt. Samarbejdsgevinsterne er åbenlyse på mange andre områder, lød det fra Marion Pedersen den 20. juni.

Hun mindede om, at de nordiske statsministre for blot et år siden gav hinanden håndslag på, at Norden i 2030 skal være verdens mest integrerede og bæredygtige region.



en_GBEnglish