Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Det nordiske landskabsmaleri, 27. marts (Lyngby-Tårbæk lokalafdeling)

27 March, 2024 @ 16:30

Free – kr.50

Foreningen NORDEN og Lyngby Kunstforening inviterer til foredrag om det nordiske landskabsmaleri. Foredragsholderen er kunsthistorikeren Tom Jørgensen, som har været kunstanmelder på Ekstra Bladet og Jyllands-Posten. I dag er han redaktør af Kunstavisen. Desuden er Tom Jørgensen redaktør af 101 kunstnere-bøgerne.

Man plejer at sige, at de nordiske lande er meget ens, politisk, økonomisk og kulturelt. Som foredraget vil vise, er der dog alligevel forskel mellem danske, norske, svenske og finske kunstnere. Hvor der bestemt er lighedspunkter — fx er nordiske kunstnere fælles om at blive påvirket af de nyeste franske tendenser i slutningen af 1800-tallet—spiller det enkelte lands specifikke natur, geografi og historie en vigtig rolle. Det har således stor betydning, også for kunsten, at såvel Norge som Finland i modsætning til Danmark og Sverige er unge nationer. Det danske landskabs særkende uden dramatiske bjerge, dale og fjelde har også gjort, at den danske landskabskunst adskiller sig fra de øvrige tre nordiske landes.

Arrangementet, der foregår i Fennebergsalen på Stadsbiblioteket, Lyngby Hovedgade 28, er gratis for medlemmer af Foreningen NORDEN og medlemmer af Lyngby Kunstforening. Entré for ikke-medlemmer er 50 kr., der i perioden 1.-16. marts indbetales på konto 1551-1033220, mærket ”Foredrag”. Husk at opgive navn.

Af pladshensyn er forhåndstilmelding nødvendig. Det skal ske i perioden 1.-16. marts til kunstforeningens sekretær, Tove Løvsgren, på mail lovsgren@youmail.dk med oplysning om navn og hvilken forening man er medlem af. De medlemmer af NORDEN, der ikke har mulighed for at tilmelde sig pr. mail, kan i stedet tilmelde sig telefonisk i perioden 1.-16. marts til Kjeld Kristensen tlf. 20581295.

Details

Date:
27 March, 2024
Time:
16:30
Cost:
Free – kr.50
Event Category:

Venue

Stadsbiblioteket, Fennebergsalen,
Lyngby Hovedgade 28
Lyngby, 2800
+ Google Map
en_GBEnglish