Peter Jon Larsen: Hvor blev den almindelige samtale af?

22-06-21 Esben Ørberg 0 comment

Hvor er Grundtvig og Kold, hvor er Hal Koch, hvor er alle dem, der ville dannelsen og samtalen? Hvor er samtalen? Den er uantastet blevet erstattet af de sociale mediers platforme med råb og skrig ud i den blå luft. Sådan lyder det fra Foreningen Nordens generalsekretær Peter Jon Larsen i en kronik i Kristeligt Dagblad. Og han efterlyser opmærksomhed om foreningslivet, som en løsningsmodel.

– Hvis vi vil beholde et samfund med samtalen og fællesskabet i behold, skal der investeres. Så må vi investere i foreningslivet i stedet for at skære ned. Og så må civilsamfundets organisationer også følge med tiden og blive mere tidsvarende. Og så må vores medier hjælpe til, så det ikke blot bliver en kendis, der udtaler sig efter bedste evne, men man giver plads til dem, der udtaler sig på et fællesskabs vegne. Det er ikke særligt interessant at høre en enkelt persons umiddelbare holdning til dette eller hint. Det er vigtigere at vide, hvad 10.000 mennesker, der rundt omkring mødes om en sag, har af visioner for fremtiden, skriver generalsekretæren i kronikken, som kan læses i fuld udstrækning her:

https://www.kristeligt-dagblad.dk/debat/generalsekretaer-samfundsdebatten-er-blevet-til-aevl-og-kaevl-hvor-er-grundtvig-og-hal-kochda_DKDanish