Manu Sareen: Krisen styrker det nordiske samarbejde

01-02-12 norden 0 comment

Jeg synes at den aktuelle krise bør være afsæt til at skabe et endnu tættere nordisk samarbejde. Gerne svarende til det vi allerede er vidne til på forsvarsområdet, sagde Manu Sareen, minister for nordisk samarbejde, på et debatmøde i København den 31. januar.

– Det kræver at vi bliver endnu bedre til at udnytte den gode synergi der er imellem de nordiske lande. Der er masser af muligheder. Jeg glæder mig til at høre gode bud på hvordan vi gør.

Ministerens udtalelser stemmer godt overens med hvad Foreningen NORDENs landsformand, Arne Nielsens, sagde tidligere på måneden:

– Krisetider er selvfølgelig ikke gode tider. Men der er ikke noget der er så skidt at det ikke er godt for noget.

Og krisen er god for Norden. Mange af de ambitioner som vi har kæmpet for i årevis – og som mange har sagt var utopiske – er nu ved at blive realiseret.

Foreningen NORDEN har for mange år siden foreslået at udenrigsministerierne i Norden skulle arbejde sammen om de udenlandske repræsentationer og ambassader. Også mere nordisk samarbejde på forsvars- og beredskabsområdet er ved at blive realiseret.

Vi har også påpeget at der ved at bruge det nordiske samarbejde er langt flere områder hvor der kan spares uden af det går ud over kvaliteten: miljøberedskabet, infrastrukturudviklingen, miljøindsatsen, energiforsyningen, uddannelsesområdet især inden for de videregående uddannelser, udviklingen af innovationskompetencer, beskæftigelsesområdet, fødevareområdet og inden for udviklingsprojekter i den tredje verden – bare for at nævne nogle eksempler.da_DKDanish