Karen Ellemann ny formand for Foreningen NORDEN

04-05-13 norden 0 comment

Foreningen NORDENs repræsentantskab var lørdag den 4. maj samlet i festsalen på Frederiksberg Rådhus, hvor forsamlingen enstemmigt valgte fhv. miljøminister og minister for nordisk samarbejde Karen Ellemann, MF som ny landsformand.

Karen Ellemann ny formand for Foreningen NORDENRepræsentantskabets mere end 100 deltagere havde gode politiske drøftelser om det nordiske samarbejdes fremtid og lagde rammerne for de næste års arbejde i foreningen.

– Norden fylder mere og mere i den politiske debat, og jeg glæder mig til yderligere at deltage i debatten, hvor jeg vil sætte fokus på kvaliteten af det nordiske samarbejde, siger den nye landsformand.

– Krisen har sammen med globaliseringen ændret dagsorden mange steder, men meget tyder på, at krisen har haft en gunstig virkning på samarbejdet i Norden. Der ligger således et uudnyttet potentiale for at skabe nordiske løsninger, der på mange områder kan sikre samme – eller bedre velfærd for færre penge. Vi skal bruge de fælles muligheder bedre fremover, udtaler Karen Ellemann.da_DKDanish