Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Lyden af Skandinavien, 29. september (Horsens)

29 september, 2022 @ 19:00H:i21:00

kr.75

Vi starter efterårssæsonen med en skøn koncert. Kvartetten BRAGR har taget navn efter Bragr (Brage), som i nordisk mytologi er guden for skjaldekunst, musik og poesi. For det er det, det handler om: skjaldekunst og musikalsk veltalenhed. ”Vores ambition er, at musikken fortæller historier og skaber stemninger, som bevæger publikum – både følelsesmæssigt og kropsligt. Vi vil vise at folkemusikken slet ikke er støvet. Tværtimod tilbyder genren en blanding af smukke melodier og akustisk heavy-metal fra 16- og 1700-tallet. Derudover supplerer vi med en række egne kompositioner i traditionens stil,” fortæller de.

Musikken er hentet fra den skandinaviske folkemusik-tradition, men med en nutidig fortolkning og et tvist, som bringer fortid og nutid sammen. ”Vi gør det ikke ved hjælp af trommemaskiner, computere og samplinger, men ved at lægge ekstra fokus på rytmikken og arrangementerne og ved at give de enkelte instrumenter et mere distinkt udtryk og større spillerum i numrene. Vores instrumentering er traditionel: nyckelharpa, båndløs akustisk bas, klaver, trommer, percussion, guitar, sang, jødeharpe mm.” Således bevæger folkemusikkens toner og tekster sig tværs over de 500 år og skaber en samklang mellem fortid og nutid. Musikken rammer og rummer helt enkle og stærke menneskelige grundfølelser – glæde, sorg, kærlighed, begejstring og vemod.

Kvartettens medlemmer er:

Perry Stenbäck: Nyckelharpa/guitar/vokal

Christine Dueholm: Trommer, perkussion og vokal

Jesper Frost Bylling: Bas, vokal, overtonesang og jøde harpe

Kristian Bisgaard: Klaver, vokal og harmonika

 Du kan læse mere om kvartettens medlemmer på www.horsens.foreningen-norden.dk og www.bragr.dk

Billetter a 75 kr. inkl. 1 glas vin, øl eller vand i forsalg på www.horsens.foreningen-norden.dk. Resterende sælges ved indgangen.

Koncerten er arrangeret i samarbejde med Horsens Bibliotek.

foto: Signe Find Larsen 

Detaljer

Dato:
29 september, 2022
Tidspunkt:
19:00H:i21:00
Pris:
kr.75
Begivenhed Kategori:
Begivenhed Tags:
, , ,
Hjemmeside:
www.horsens.foreningen-norden.dk

Arrangør

Foreningen Norden i Horsens

Sted

Horsens Bibliotek
Tobaksgården 12
Horsens, 8700
+ Google Maps
da_DKDanish