Foredrag: Kan Rigsfællesskabet holde til presset fra stormagterne? (Silkeborg lokalafdeling)

oktober 28 @ 19:00

For 20 år siden var Færøerne ved at løsrive sig fra Rigsfællesskabet med Danmark og Grønland.
Det nuværende folketingsmedlem for det færøske Socialdemokrati Sjurdur Skaale (f. 1967) var dengang embedsmand, senere journalist og satiriker på tv.
Det tegnede dengang til et tillidsbrud, da færingerne ønskede en selvstændig stat, og 70 % af danske vælgere ønskede færingerne ud af riget. I forvejen står Færøerne sammen med Grønland uden for EU.

Sidste år udgav Sjurdur Skaale en bog, der viser, hvordan man på Færøerne opfatter Rigsfællesskabet, hvad der holder det sammen, og hvad der kan true det – et aktuelt emne i en tid, da Grønland truer med fuld selvstændighed, og stormagter samtidig viser stor interesse for Arktis og Nordatlanten.

Det er gratis at deltage.
Højskolen serverer kaffe.

Arrangør: Silkeborg Højskole og Foreningen Norden