Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Rejse: Tranetur til Trollhättan og Gøteborg (Silkeborg lokalafdeling)

March 23 - March 25

Tranetur til Trollhättan og Gøteborg

På deres vej fra deres overvintringssteder i Europas sydligste egne og det nordlige Afrika, flyver traner i titusindvis nordpå mod ynglepladserne i Midt- og Nordsverige.
Den lange tur kræver – selv for disse yndefulde flyvere – et hvil, hvilket tranerne hvert år holder ved netop Hornborgasøen i Västergötland.

Et helt enestående og spektakulært årligt tilbagevendende ”indslag” i tranernes naturlige cyklus er den såkaldte ”tranedans”.
På markerne rundt om Hornborgasøen kan man hvert år i marts og april se titusindvis af traner, der vækker opsigt med en helt særlig dans og speciel sang. Det er et af naturens mest fantastiske skuespil, der udspiller sig her.

Dag 1 – Ankomst til Trollhättan
Turen går til Frederikshavn, hvorfra vi sejler til Göteborg. Herfra fortsætter turen nordpå langs den svenske vestkyst – langs Göta elven og til Trollhättan. Trollhättankanalen er lige som resten af Göta-kanalen et enormt bygningsværk på grund af de store højdeforskelle. 10 km gravet kanal og otte sluser skulle der til, før man kunne sejle direkte fra Vänern til Göteborg.

Dag 2 – Traner og Hornborgasøen
Efter meget tidlig morgenmad er der afgang til Naturum Centret, der ligger naturskønt placeret ved det bedste udsigtspunkt over Hornborgasjön. Selve søen er ca. 10 km lang og 2-3 km bred, i alt omkring 35 kvadratkilometer.

Den største vanddybde er 1,5 meter. Søen er naturreservat og en af Sveriges rigeste fuglesøer. Vi får kyndig beskrivelse af det fantastiske naturreservat af en lokal guide
og senere bliver der rig mulighed for at se udstillingen samt vandre på de afmærkede stier på egen hånd.

Dag 3 – Gøteborg
På turen mod Gøteborg kører vi langs den svenske skærgård. Vi gør stop ved Nordiska Akvarellmuseum i Tjörn. Ved ankomst til Gøteborg modtages vi af en
Skandinavisk talende lokal guide, som vi skal tilbringe 3 timer med. Hun hedder Franziska og er særlig udvalgt pga. hendes viden og interesse for arkitektur. Hendes
far har nemlig arbejdet som arkitekt i Gøteborg i 30 år. Han er i øvrigt fra Tønder og Franziskas mor er fra Sild.

Pris pr. person kr. 3395
Tillæg enkeltværelse kr. 635 pr. person.

Prisen inkluderet: Busrejse i 4-stjernet luksusbus, færgeoverfart Frederikshavn-Göteborg t/r,
ophold i dobbeltværelse inkl. halvpension på Scandic Swania Hotel 4 ****,
transport og udflugter ifølge program, entre til Naturum Centret inkl. guide,
entre til Nordiska Akvarellmuseem,
byrundtur i Göteborg med lokal guide, skatter, afgifter samt bidrag til Rejsegarantifonden

Tilmelding til:
Ansrejser på tlf. 70260049 eller rejs@ansrejser.dk

Sidste tilmelding er 20. januar

 

Details

Start:
March 23
End:
March 25
Event Category:
en_GBEnglish