Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Island Drøm og virkelighed foredrag ved Marianne Gade

2. November 2020 @ 10:30 - 13:30

kr75

Mandag 2. november 2020 (Kirkecentrets Højskoledage) 

Marianne Gade: ”Island – drøm og virkelighed, nutid og fortid”

Thisted Kirkecenter, Vestergade 10, kl. 10.30

Pris: 75 kr. – medbring selv madpakke

                 

Islændinge lever som realistiske fantaster i et land, hvor virkelighed og drøm hele tiden blandes. Virkeligheden er forankret i teknologi og markedsøkonomi, men i landskabets klipper og sten bor ”de usynlige”. Overnaturlige væsener der lever i parallelverdener til vores, ifølge mange islændinge. En tro der trækker spor tilbage til Islands historie på godt og ondt til landnamstid og sagatid.

 

Marianne Gade er forfatter og foredragsholder og har på mødrene side rødder i Island: ”Inden for de seneste år har min mand og jeg købt sommerhus i det sydlige Island, hvor vi opholder os hver sommer. Jeg kommer i mit foredrag også ind på min slægts saga, Svarfdælasagen, der er skrevet i 1400-tallet, og som jeg har oversat til dansk. At oversætte sagaen var som at lukke døren op til et rum, der ikke havde været åbnet i seks hundred år. Udover at høre om bosætternes liv i vikingetiden, får vi også et indblik i kvindernes vilkår på den tid samt et bud på, hvorfor de ofte var

så intrigante og skånselsløse i deres rænkespil. Oversættelsen foreligger som trilogien Svafdælasagaen 1-3: Thorsteins Saga, Klaufis Saga og Karl den Stummes Saga.”

Details

Date:
2. November 2020
Time:
10:30 - 13:30
Cost:
kr75
Event Category:

Venue

Kirkehøjskolens Højskoledage
Vestergade 10
Thisted, 7700 Danmark

Organisers

Kirkehøjskolens Højskoledage
Foreningen Norden, Thisted
en_GBEnglish