Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Skumringstimen Årslev Bibliotek 12. november (Midtfyns lokalafdeling)

12. november 2018 @ 19:00 - 22:00

Gratis

Skumringstimen er nu blevet en del af Nordisk litteraturuge, men konceptet er det samme. Overalt i Norden dæmper man lysene og lytter til oplæsning af en fælles tekst. I år er temaet: ”Helte i Norden”. Teksten, der læses fra er ”Islandske Kongeraf Einar Már Guðmundsson, en islandsk forfatter født i 1954 i Reykjavik.

”Islandske Konger” er en samling fortællinger om den fiktive Knudsen-slægt, som bor i det lille fiskesamfund Tangavik. Tangavik rummer hele verden og her mødes sorg med glæde, død med liv, og frygt med mod. I byens centrum står næsten altid en Knudsen og byen myldrer af legendariske fyldebøtter, snakkehoveder, mesterfiskere, skibsredere, lurendrejere og matematikgenier. Titlen på romanen kan synes paradoksal, da Island ikke har nogen konge. I bogen er det nemlig de mange småkonger Einar Már Gudmundsson præsenterer. I ”Islandske Konger” er det netop tåberne, der er sat i helterollen og selv om man ikke har blåt blod i årene, mener islændingene, at man alligevel godt kan te sig som en konge.

Vi fejrer Skumringstimen på både Årslev og Ringe biblioteker.

Ringe Bibliotek (store sal)

Anne Grethe Simons læser teksten højt.

Efter kaffe og kage spiller Jørgen Bai (Årslev) og causerer over Evert Taube og Sigfred Pedersen.

 

Årslev Bibliotek

Teksten læses højt af sognepræst i Årslev Peter Ulrik Jensen. Efter kaffe og kage fortæller Malene Bollerup om sit flerårige ophold i Nordnorge. ”Nord-Norge i hjertet” En forårsdag i 2011 bestemte Malene Bollerup og hendes mand sig for at sige deres jobs op, sælge hus og bil og flytte med deres tre børn til Nordnorge. Her tabte de deres hjerter. Kom og hør Malene fortælle om natur og klima, bannskap og poesi, hverdagsliv og fest gennem tre-et-halvt år nord for Polarcirklen. Undervejs vil vi synge nogle af de smukke norske vintersange. Her vil kirkesanger ved Ringe Kirke Birgitte Grinderslev Christensen spille til, så vi kan lære de dejlige melodier.

Detaljer

Dato:
12. november 2018
Tidspunkt:
19:00 - 22:00
Pris:
Gratis

Sted

Årslev Bibliotek
Kirkevej 14,
5792 Årslev, 5792
+ Google Map
da_DKDanish
da_DKDanish