Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Island – drøm og virkelighed, nutid og fortid. 14. nov. (Horsens lokalafdeling)

14. november 2018 @ 19:00 - 21:00

Kr.70

Islændingene har lagt finanskrisen bag sig, men den er ikke glemt. Lige nu buldrer økonomien derudaf, og islændingene er færdige med at betale deres gæld tilbage til udlandet. Men hvordan går det til, at en befolkning på godt 333.000 mennesker tilsyneladende kan klare alt? Selv at kvalificere sig til slutrunden i VM i fodbold. Hvor får de kræfterne fra?

Islændinge lever som realistiske fantaster i et land, hvor virkelighed og drøm hele tiden blandes. Virkeligheden er forankret i teknologi og markedsøkonomi, men i landskabets klipper og sten bor ”de usynlige”.

Overnaturlige væsener der lever i parallelverdener til vores, ifølge mange islændinge. En tro der trækker spor tilbage til Islands historie på godt og ondt til landnamstid og sagatid.

Marianne Gade har på mødrene side rødder i Island og kommer i sit foredrag også ind på sin slægts saga, Svarfdælasagen, der er skrevet i 1400-tallet, og som hun har oversat til dansk.

At oversætte sagaen var som at lukke døren op til et rum, der ikke havde været åbnet i seks hundrede år. Ud over at høre om bosætternes liv i vikingetiden, får vi også et indblik i kvindernes vilkår på den tid, samt et bud på, hvorfor de ofte var så intrigante og skånselsløse i deres rænkespil.

Oversættelsen foreligger som trilogien Svafdælasagaen: Thorsteins Saga, Klaufis Saga og Karl den Stummes Saga.

Detaljer

Dato:
14. november 2018
Tidspunkt:
19:00 - 21:00
Pris:
Kr.70

Arrangør

Foreningen Norden i Horsens

Sted

Horsens Biblioteks foredragssal
Tobaksgården 12
Horsens, 8700
+ Google Map
da_DKDanish
da_DKDanish